Diensten en producten

Bij Amarvertaling kunt u terecht voor:

Vertalen / الترجمة المحلفة  عربي – هولندي
Vertalingen van alle soorten teksten, beëdigd of niet beëdigd, vanuit het Arabisch naar het Nederlands en andersom. Wij hechten er grote waarde aan om niet alleen woorden en zinnen om te zetten in een andere taal, maar om een volwaardige op zichzelf staande tekst af te leveren. Daarbij is het belangrijk om te weten wat er met de vertaalde tekst gaat gebeuren en voor wie die bestemd is. Dit doen wij in geval van niet-beëdigde vertalingen zoals:
– brochures/folders, medische teksten, websites, enquêtes; en bij beëdigde juridische vertalingen van officiële documenten zoals: عقد زواج أو طلاق / أوراق
– een Huwelijksakte, geboorteakte, uittreksel, diploma, identiteitspapieren, beschikking van echtscheiding, etc.

Tolken / ترجمان
Naast vertalingen verzorgt Amarvertaling ook tolkdiensten in het Arabisch, Marokkaans, Berbers en andere Arabische dialecten (zoals Egyptisch, Irakees, Syrisch, Jemenitisch). Het inschakelen van een tolk wordt veelvuldig gedaan bij verschillende instanties vooral om de communicatie tussen cliënt en instelling correct en optimaal te laten verlopen. Daarvoor beschikken onze tolken over de benodigde ervaring en deskundigheid om ook u te ondersteunen.

Afwikkelen Marokkaanse echtscheiding / تذييل حكم الطلاق الأجنبي في المغرب
Amarvertaling zorgt  voor het omzetten en het regelen van Marokkaanse scheiding naar Marokkaans recht. Wanneer wij de nodige echtscheidingspapieren (beschikking) in het Nederlands van u ontvangen, zorgen wij voor vertaling met legalisatie en voor professionele afhandeling (binnen korte tijd, 6 weken) van de juridische procedures bij de rechtbank in Marokko. Voor meer info hierover kunt u ons bellen: 06 45297774

Juridisch advies / الاستشارة القانونية
Naast vertaalwerk en tolken geeft Amarvertaling ook advies over uiteenlopende juridische zaken zoals de Nederlandse Vreemdelingenwet, Wet Inburgering en het Marokkaanse Familierecht. Wij kunnen u adviseren over procedures bij overheidsinstanties of helpen met het schrijven van een machtiging (wakala / الوكالة بالعربية) in het Arabisch, bezwaarschrift of andere brieven.

Cursus Arabisch of Marokkaans / تعلم العربية أو الدارجة المغربية
Arabisch of Marokkaans leren? Dit wordt gegeven door een gediplomeerde arabist (native-speaker).